Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Секретні місця Амстердаму, які ви не знайдете в типовому путівнику






Північна Венеція - місто каналів і мостів, вишуканої архітектури і квітів. Мабуть, це найяскравіша європейська столиця, в якій поєднуються багатовікові традиції і сучасні звичаї. В Амстердамі безліч цікавих місць, але ми відвідаємо тільки самі незвичайні з них, яких немає в звичайних путівниках.

1. Ортус Ботанікус

Амстердамський ботанічний сад по праву вважається одним з найстаріших і найбільших в Європі. Він був закладений в 1638 році і на сьогоднішній день налічує близько 6 000 видів рослин і дерев. Ортус Ботанікус знаменитий своїми оранжереями, в кожній з яких з точністю відтворюються ті чи інші кліматичні умови. Так, в місцевих «тропіках» дуже волого, там ви зможете подивитися на екзотичні ліани і розкішні орхідеї. А в «субтропічній» оранжереї є місток, з якого можна милуватися папоротями і квітучими плодовими деревами. Територія саду величезна, - якщо втомитеся від вивчення рідкісних рослин, вирушайте перепочити в кафе на території.

2. Пекарня The Pancake Bakery

Смак Голландії - це знаменитий амстердамський оселедець, кіббелінг, крокети і біттерболени. Але ви нічого не зрозумієте про голландську кухню, якщо не спробуєте панненкокени. Це млинці зі всілякими начинками - м'ясо, сир, фрукти, шоколад і т.д. Але, на відміну від українських млинців, начинка в панненкокени не загортається, а накладається зверху, як для піци. Кращі панненкокени в Амстердамі подають в пекарні The Pancake Bakery, що неподалік від музею Анни Франк. У меню цього закладу 75 видів Національних голландських млинчиків. При цьому ціни «не кусаються» - 5,95 євро за велику порцію.

3. Музей татуювання

Музей тату -  новий заклад в Амстердамі. Його заснував Хенк Шіффмахер в 2011 році. Будучи тату-майстром, Хенк багато років збирав всілякі експонати, пов'язані з татуюваннями. В результаті, накопичилося так багато всього, що художник вирішив відкрити музей. І це дійсно треба бачити! Тату-машинки, голки, фотографії, картини і навіть шматочок цієї татуйованої шкіри бостонського моряка - всього понад 40 тисяч експонатів. Відвідування музею татуювання обійдеться вам в 10 євро. До речі, поблизу є також тематична книжкова крамниця та кав'ярня, де можна перепочити і поділитися враженнями від побаченого.

4. Алмазна фабрика Coster Diamonds

Те, що Амстердам - ​​місто квітів, знають всі, а то, що він є ще й містом алмазів, - одиниці. Проте, в столиці Нідерландів кілька фабрик з огранювання самих твердих мінералів на Землі, і одна з найстаріших називається Coster Diamonds. Саме там в 1852 році був переогранений знаменитий алмаз «Кохінур», що входить до складу скарбів британської корони і зберігається в Лондонському Тауері. Після цієї огранки алмаз став чисто білим і «схуд» з 191 до 108,9 карата. «Конхінур» - не єдиний ювелірний шедевр створений в стінах Coster Diamonds. Які ще алмази перетворилися там в діаманти вам розкажуть на безкоштовній екскурсії, яка, крім теоретичної частини, включає в себе також різні майстер-класи - ви зможете спробувати себе в якості шлифовальщика або огранщика.

5. «Храм Венери»

Амстердам - ​​місто толерантності. Тут з розумінням ставляться до будь-яких проявів сексуальності. Музей сексу, а точніше Храм Венери (як вважають за краще іменувати його власники) був відкритий в 1985 році. За майже 30 років була зібрана солідна колекція експонатів: від статуї Богині Любові, яка зустрічає відвідувачів біля входу, до Мерлін Монро з піднятою вітром спідницею. Розташовується музей сексу неподалік від знаменитого «Кварталу червоних ліхтарів» в старовинній будівлі XVII століття. При цьому експонати виставлені в його задній і передній частинах, а також на сходах з'єднує ці приміщення, - виходить своєрідний відвертий лабіринт. Якщо ви старше 16, то обов'язково відвідайте цю виставку (вартість квитка - 4 євро) і пофотографуватись  з екстравагантними експонатами.

6. Bob's Youth Hostel

Bob's Youth Hostel - це один з кращих хостелів в Амстердамі, те, що потрібно молодим людям, які подорожують по Європі. Стіни кімнат розмальовані місцевими та заїжджими художниками, що створює особливу атмосферу. За 18-23 євро ви отримаєте ліжко, чисту білизну, сніданок і камеру зберігання. З 8 ранку до 3 ночі працює бар, де продається досить дешеве пиво. Крім того, в хостелі немає «комендантської години», але заселятися можуть тільки особи старше 18 років.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все