Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Смачна Італія: 5 місць, які повинен відвідати кожен






У кожному третьому ресторані будь-якої країни обов'язково знайдеться щось італійське, а вмілі господині вже давно освоїли рецепти приготування піци або пасти. Але куди крутіше спробувати ці знамениті страви в містах їх походження, як то кажуть, в оригіналі. У нашому списку - 5 знаменитих італійських страв і 5 демократичних ресторанів Італії, які повинен відвідати кожен.

Піца: Di Matteo
Неаполь, Кампанія

Що спробувати в Італії насамперед? Звичайно ж, легендарну піцу - найпопулярніше блюді в світі. Хоча «предок» піци подавався на столи ще древніх греків і римлян, але все ж мала батьківщина піци в її сучасному вигляді - Неаполь. Саме тут, після ввезення помідорів в Італію, ще в 1522 році була приготовлений ​​перший коржик з соусом і сиром, а потім тут же з'явилися перші пиццайоло.

Чи не зраджують своїм гастрономічним традиціям неаполітанці і сьогодні - в місті можна знайти відразу кілька історичних піцерій. Одна з них - Di Matteo. Там готують за давнім рецептом і подають піцу-переможницю знаменитого Неаполітанського фестивалю піц. Нехай вас не бентежить простакуватий інтер'єр і пластиковий посуд в закладі - на якість страв це ніяк не впливає. А ось на ціни - безпосередньо. У Di Matteo вони дуже демократичні.

Середній чек: € 12
Також спробуйте: спекотне, омлет фріттата
Адреса: Via Tribunali 94
Альтернатива: історична піцерія Pizzeria Brandi, Salita Sant'Anna di Palazzo 1-2

Лазанья: Clavature Clive T
Болонья, Емілія-Романья

Листи особливої ​​пасти, змішані з шарами начинки (зазвичай м'ясної) і залиті традиційним італійським соусом - незвичайне гастрономічне задоволення. Італійську лазанью, вперше приготовлену в регіоні Емілія-Романья, сьогодні подають в абсолютній більшості ресторанів. Відрізняється вона і начинкою (крім фаршу або м'ясного рагу, це також можуть бути помідори, шпинат, гриби і багато іншого), і соусом (зазвичай це все-таки бешамель), і рецептурою самого тесту.

Середній чек: € 20
Також спробуйте: тушковане м'ясо, вино frizzante
Адреса: Via clavature 17 / c | Bologna, 40124 Болонья, Італія

Різотто: L'altra Isola
Мілан, Ломбардія

Різотто - страва з рису крохмалистих сортів, приготоване з бульйоном, вином і з різними добавками: від грибів і морепродуктів до полуниці! Один з найпопулярніших видів різотто - різотто по-міланськи або так зване «жовте різотто». За легендою, воно з'явилося в Мілані ще в 1574 році, коли на весіллі дочки одного зі знаменитих склярів гості жартома підсипали шафран в рис і тим самим залишили рецепт в століттях, зробивши блюдо гастрономічною візитівкою регіону.

Одне з кращих і при цьому демократичних (в співвідношенні ціна-якість) закладів до цього міланським різотто - тратторія L'altra sola. Правда, розташована вона не в центрі міста, але заради цієї страви можна проїхатися на метро або автобусі.

Середній чек: € 50
Також спробуйте: десерт сабайон
Адреса: Via Edoardo Porro, 8
Альтернатива: Antica Trattoria della Pesa (Viale Pasubio 10)

Паста алла карбонара: La Carbonara
Рим, Лаціо

Давно завоювала серця мільйонів і знаменита паста карбонара з шматочками гуанчале. Найкраще місце для дегустації цієї страви, звичайно ж, Рим, карбонара вважається однією з візитних карток столиці і всієї країни. Але цікаво, що придумали культову пасти не італійці, а американські солдати. У військових, які базувалися на півдні Італії, були перебої з харчами, так що хлопцям не залишалося нічого, окрім як проявляти кулінарну винахідливість. У колоритному римському ресторані La Carbonara, судячи з відгуків подорожуючих гурманів, подають чи не найкращу пасту в світі.Щоб сюди потрапити, треба заздалегідь забронювати столик - місце реально мегапопулярне. Врахуйте, що в закладі немає англомовного меню, але персонал з радістю допоможе зорієнтуватися в пастах (їх тут більше десятка).

Середній чек: € 30
Також спробуйте: домашнє вино, закуски антипасто.
Адреса: Via Panisperna, 214
Альтернатива: Carlo Menta Talevi Luigi e Luciano (Via della Lungaretta 101)

Тірамісу: Taverna Di Cecco
Сієна, Тоскана

А за смачним десертом з сиру маскарпоне рекомендуємо відправитися в невеликий і не дуже популярний серед туристів містечко Італії - Сієну. За легендою, саме тут колись приготували перший десерт з яєць, бісквітів савоярді і вершкового сиру для одного тосканського герцога.

Кращий тірамісу в країні пропонують в ресторанчику Taverna Di Cecco, який знаходиться неподалік від міського центру. Там вас, як рідних прийме привітна керуюча - мила літня дама, яка встигає ще й готувати для своїх гостей.

Середній чек: € 25
Також спробуйте: антипасто і фрикадельки
Адреса: Via Cecco Angliolieri, 19
Альтернатива: Nannini (Via Banchi di Sopra, 24)



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все