Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Квітучі міста світу: куди відправитися на пошуки романтики навесні






Поки весна неспішно входить в свої права, залишається з нетерпінням чекати сезону цвітіння і пахощів. Якщо ви вже не в силах терпіти і хочете романтики і яскравих фарб прямо зараз, можна відвідати міста з нашої вибірки. Квітучі сади, весняні аромати і романтичний настрій обіцяємо!

Культ сакури - Токіо і Кіото (Японія)
Недовгий, але чудовий період цвітіння вишні японці називають «ханами», що в перекладі означає - милування квітучою сакурою. Дерева на території країни розпускаються з березня по травень. Перші суцвіття з'являються в південній частині Японії, і поступово цвітіння переходить на північні острови.

Офіційне відкриття сезону сакури проходить 1 квітня в Токіо. На церемонію в парк Синдзюку заглядають японські знаменитості, політичні діячі та навіть імператорська сім'я.
Цвітіння сакури вважається у японців подією глобального масштабу. Воно про зрозуміло - тисячі розпустилися вишневих бутонів по всьому острову, які можна споглядати і вдень, і вночі завдяки вміло встановленої підсвічуванні.

У Кіото період цвітіння триває з 2 по 10 квітня. Щорічно з різних куточків світу сюди з'їжджаються туристи. Вони беруть участь в Ханами і проводять час, поринаючи в традиції країни висхідного сонця, гуляють по древнім синтоістським і буддистським храмам. Гості свята пробують місцеві страви з додаванням вишневих пелюстки.
Влаштуватися на пікнік в парку, гуляти під дощем обсипаються пелюсток, взяти напрокат човен і відправитися слідом за течією, розсікаючи покриту рожевим килимом гладь - вибір за вами.

Весняне сонце Тоскани (Італія)
Тоскана навесні - це свіжість луків і розкішні панорами долин. У полях пасуться вівці, хаотично розкидані в різнотрав'я. Гірські пагорби усіяні килимом польових квітів, а десь в заростях чутно, як господарює дикий фазан.

У квітні поля затягує покривалом жита, яка ось-ось заструменить колоссям до неба. Акуратні ряди підрізаних виноградників видають турботливу селянську руку.
Звивисті дороги з густо посадженими кипарисами з боків ведуть в мальовничі села, на схилах яких зустрічаються цілі поля червоних маків. Весна прийшла і в будиночки місцевих жителів. На їх підвіконнях безтурботно відпочивають біло-фіолетові петунії в глиняних горщиках.
У травні з'являються іриси і перші троянди за огорожами садів, створюючи чарівний букет ароматів, просочений сонцем і росой.Весной в районі Флоренції мало туристів і немає літньої спеки. Дика природа, домашня їжа на терасах сільських вілл, нескінченні свіжозораному поля, які дихають теплом землі - в цьому вся Тоскана.

Квіткові поля в парку Кекенхоф (Нідерланди)
Кекенхоф - це 32 гектара квітів, що розпускаються ранньою весною. Парк знаходиться в невеликому містечку Ліссе, недалеко від Амстердама. Він вважається одним з найбільш відвідуваних місць в світі, куди з березня по травень навідуються близько 800 тисяч туристів.

Тематика оформлення Кекенхоф змінюється щорічно. У минулому році дизайнери та флористи втілили в ландшафті епоху світанку Нідерландів - «Золотий вік».

Квіти в парку садять шарами: в один і той же грунт на різну глибину закопують цибулини, які, коли приходить час проростають, і ніжні пуп'янки підставляють пелюстки сонця. Крокуси, гіацинти, тюльпани, амариліси - цвітіння триває весь сезон.
У павільйонах, названих на честь королівського подружжя - Beatrix, Oranje Nassau, Willem-Alexander - представлені розсадники лілій і орхідей.

Тут проходять квіткові виставки та шоу. Сувенірні крамниці пропонують своїм покупцям цибулини тюльпанів кращих голландських сортів, які можна захопити в якості сувеніра. Приїхати в Кекенхоф і не піднятися на маленьку млин - схоже на злочин. З її оглядового майданчика відкривається чудова панорама на різнокольорові полотна тюльпанів в полях. Чарівний пейзаж ще раз підтверджує, що сюди варто приїхати.

Казковий сад Леонардслі (Великобританія)
Сад Леонардслі такий же імпозантний, як і всі англійське. 200 років тому він був заснований поблизу Лондона сером Едмундом Лоудер, колекціонером, відомим своєю любов'ю до рослин. Він завіз сюди валлабі і олені, які відмінно прижилися і тепер щосили господарюють на території.

Навесні британський сад Леонардс перетворюється в барвистий едем. У квітні тут зацвітають магнолії, розпускаються бутони камелій, а берега річки заполоняє царство нарцисів.

Травня приносить з собою аромати ніжних азалій. Весна в Леонардс - час рододендронів, могутніх і прекрасних у своєму квітучих. Багато зростаючі тут представників сімейства вересових були виведені засновником саду.

80 гектарів землі порізані струмком, що забирає опале пелюстки прибережних чагарників. Серед зелених насаджень загубився сад каменів рокарій - маленький світ безмовного мистецтва. Крізь брили прорізаються низькорослі хвойні зарості, наповнюючи повітря свіжістю. Ось вже де хочеться дихати на повні груди!



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все