Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

10 речей, які потрібно зробити на Кубі






Відпочинок на Кубі схожий на подорож машиною часу - велика частина країни немов існує в якійсь паралельній реальності, яка до сих пір залишилася в минулих десятиліттях, а то й століттях.

Тут ви побачите переплетені в химерний візерунок, мирно співіснують на протязі дуже багатьох років дивовижні зразки по-справжньому розкішною архітектури, первісно-прекрасну красу природи, екзотичний побут корінних кубинців і просто неймовірну для сприйняття жителя Європи злидні. Куба - справжня країна контрастів, прекрасна в будь-якій своїй формі.

Для знайомства з Кубою потрібно по-особливому налаштуватися, адже ритм життя Острова Свободи відчутно відрізняється від усього того, що ми бачили в своєму житті.

1. Спробуйте Casa Particular на Кубі
Якщо ви дійсно хочете не просто доторкнутися до повсякденного життя на Кубі, а й випробувати її в повній мірі, спробуйте зняти житло в приватному будинку за програмою Casa Particular.

Casa на Кубі представлена ​​дуже широко, тому ви легко зможете знайти квартиру, кімнату або будинок для оренди в точній відповідності з вашими вподобаннями та інтересами. Варіанти проживання ви зможете вибрати самі різні, наприклад, якщо захоплюєтеся мистецтвом, зупинитися можна у будь-якого місцевого художника або музиканта.

2. Станцюйте румбу на вулиці
Наповнена і ведена африканськими ритмами і чуттєвим іспанським темпераментом кубинська румба - це по-справжньому первісна, первинна форма танцю. Кубинська культура завжди яскрава, волелюбна і трохи вибухова, тому танцювальні експромти в ритмі румби часто підривають сонний спочинок міських вулиць.

Замість того щоб чекати такого імпровізованого виступу, туристи також можуть відправитися в Centro Cultural El Gran Palenque, щоб подивитися на танці Sábado de La Rumba, і навіть приєднатися до танцюючих практично в будь-який час.

3. Пролетарі всіх країн, єднайтеся!
Знаменита Площа Революції в Гавані, яка носила раніше ім'я «Площа Республіки», напевно, найкраще місце в усьому світі, щоб відчути справжнє повітря свободи, тому кожен мандрівник, який приїхав на Кубу, обов'язково повинен хоча б раз побувати тут.

Ця площа, яка збирала свого часу на мітинги і демонстрації до півтора мільйонів кубинців одночасно, чула чимало полум'яних промов Фіделя Кастро, який звертався до громадян Куби з трибуни біля Меморіалу Хосе Марті.

Ще одна визначна пам'ятка цієї площі - величезний портрет Ернесто Че Гевари, розміщений на стіні Меморіалу. У нічний час зображення команданте Кубинської революції красиво підсвічується, тому вечорами сюди часто приходять туристи, охочі зробити пару ефектних фото на пам'ять.

4. Спробуйте кубинські сигари в музеї сигар
Куба є домом для найкращих сортів тютюну в світі, і притягує дуже велика кількість туристів. Багато хто з гостей острова, до речі, приїжджають сюди саме для того, щоб просто спробувати справжній кубинський тютюн.

Плантації тютюну на Кубі є практично скрізь, але основне виробництво справжніх кубинських сигар зосереджено саме в Гавані. Обов'язково вирушайте на екскурсію по фабриці Partagas - тут ви зможете не тільки побачити процес сушіння тютюну і виробництва сигар, а й спробувати самостійно зробити кубинську сигару. Також тут можна купити найкращі в світі сигари - дійсно бажаний сувенір навіть для найдосвідченіших цінителів.

5. Спробуйте риболовлю в Гольфстрімі
Приїжджають відпочивати на Кубу не тільки шанувальники високоякісного сортового сигар, але і цінителі по-справжньому хорошої рибалки.

Гольфстрім, тепла атлантична течія, яка приносить неймовірний достаток риби, дійсно ідеальне місце для великої риболовлі. Все, що вам потрібно - це лише найняти човен, вийти в Гольфстрім і випробувати свою удачу в лові риби свій мрії!

6. Побувайте на кубинському бейсбольному матчі
Жоден візит на Кубу не буде повним без знайомства з предметом спортивної одержимості Куби - бейсболом. Кращий спосіб познайомитися з фанатичною відданістю, яку кубинці відчувають до цього виду спорту - побувати на Чемпіонаті Куби з бейсболу (Serie Nacional de Béisbol).

У кубинському бейсболі не використовується спорядження американського бейсболу, тут немає розкішних глядацьких місць і гігантських екранів. Тут є тільки талановиті гравці, приголомшливий спортивний азарт і божевільні фанати, самозабутньо вболівають за свою улюблену команду. Ви опинитеся в ті часи, коли спорт був справжнім, незамутненим бізнесом спортом, і сповна насолодитеся якісним бейсболом.

7. Розслабтеся в Варадеро
Варадеро - це область Куби, яка славиться на весь світ своєю природною красою. Найтонший пісок чистих піщаних пляжів, прозорі як скло блакитні хвилі і прекрасний клімат - всі ці якості, зібрані тут воєдино, роблять регіон Варадеро великим туристичним раєм, з яким не можуть конкурувати ні Барбадос, ні Багами.

До того ж відпочинок в Варадеро на Кубі, зазвичай набагато дешевший, ніж будь-яка з більш відомих курортних зон Карибського басейну. Крім того, в Варадеро є багато недорогих курортів дуже високого класу.

8. Поплавайте з дельфінами
Мало що може зрівнятися з плаванням з дельфінами в океані - більше ніде, напевно, не можна відчути такого неймовірного почуття всепоглинаючої радості від спілкування з природою.

На Кубі є багато водних центрів, які пропонують відвідувачам спілкування з дельфінами, також тут є спеціальні курси, на яких вас навчать правильно знайомитися з цими неймовірними морськими мешканцями, спілкуватися і плавати з ними. Якщо під час Вашого візиту на Острові свободи якраз відкрито сезон плавання з дельфінами, ні в якому разі не втрачайте шансу отримати такий приголомшливий досвід.

9. Рушайте в круїз по річці Мірамар
Одноденні круїзи по річці Мірамар дуже популярні серед туристів на Кубі.

Під час цього річкового круїзу ви зможете побачити найяскравіші міські і сільські кубинські пейзажі, а також просто насолодитеся дивовижною красою місцевої природи.

10. Дослідіть архітектуру старої Гавани
Через торгового ембарго, що діє на Кубі з 1960 року, практично вся країна опинилася заморожена в 60-х роках минулого століття. Опинившись в історичній частині столиці, ви немов перенесетеся в середину минулого століття, коли архітектура ар-деко була піком популярності, а по вулицях їздили автомобілі, які ми зараз називаємо «ретро», адже особливо гостро це «зупинилося час» відчувається саме Ла-Гавана Велья (Стара Гавана).

Куба, на відміну від більшості інших країн з настільки бурхливим революційним минулим, володіє неймовірною красою і дивно яскравим колоритом, а самі кубинці по-справжньому відкриті і доброзичливі, тому кожен мандрівник просто зобов'язаний хоча б раз у житті побувати на Острові Свободи, адже тільки тут можна відчути всі барви життя!

 



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все