Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Що привезти з Індії?






Індія, загадкова країна з багатою історією, манила мандрівників тисячі років тому і зараз приваблює мільйони туристів. Злидні і розкіш, чуттєвість і жорсткі кастові рамки, величний Ганг і білосніжні Гімалаї - все це Індія, земля контрастів і чудес.
Розповідаємо, що привезти, щоб від одного дотику до сувеніра знову зануритися в індійську екзотику.


1. ТЕКСТИЛЬ

Не можна побувати в Індії і не привезти звідти вироби з бавовни і шовку. Текстиль в Індії коштує копійки, причому пристойної якості. На будь-який смак запропоновані сукні, майки, спідниці найрізноманітніших фасонів. Те ж стосується і шовку - йдуть за горизонт ряди сліплять очі переливами візерунків. Величезний вибір як готових виробів, так і тканин в рулонах: ткані, трикотажні, розшиті нитками і камінням. Найголовніше, що варто купити з текстилю, - справжнє індійське сарі. Вибирайте будь-який, тільки не біле або синє: біле носять індіанки-вдови, а синій - колір для нижчих каст.

2. СУВЕНІРИ ІЗ СРІБЛА

Базарні ряди в Індії, наприклад в Гоа, де торгують сріблом і золотом - цілі міста з магазинами, лавками, снують торговцями і товарами, розкладеними прямо на землі. Срібні прикраси з карбуванням, філігранню, камінням - все розкішне, неймовірно красиве. Срібло в Індії хорошої якості і дуже недороге, а ось на золото ціни кусаються, до того ж індійське золото дуже м'яке. Вироби з камінням краще купувати в салонах: на базарі можуть підсунути скельця під виглядом смарагдів.

В Індії можна купити за копійки розкішні столові комплекти: чайні, кавові, набори для першого і другого. А які продають красиві ложечки, щипчики для цукру, склянки і фужери! І кожна річ буде з неповторним візерунком.

3. РІЗЬБЛЕНІ ДЕРЕВ'ЯНІ ВИРОБИ

Якщо приїхали до Індії, готуйтеся, що привезете звідти дерев'яні предмети інтер'єру - перед ними неможливо встояти. Полички, стільчики, підставки, шафки - все ручної роботи, з вишуканими національними візерунками. Деякі туристи відправляють з Індії цілі контейнери з різьбленими меблями, до того вона якісна і недорога. Речі з сандалового дерева коштують чимало, але обов'язково треба купити хоча б маленьку фігурку слона або індійського бога.

4. СПЕЦІЇ І ЧАЙ

Очі не вірять, а руки дістають гаманець - елітний чорний індійський чай стоїть на базарі в Делі не більш 8 доларів за кілограм. Зелений, найвищої якості, в два рази дорожче, але все одно це не зрівняється з європейськими цінами.
Начебто звичний чорний перець в Індії пахне набагато міцніше, по-особливому, що вже говорити про інші прянощі. Варто купити спеції, які виробляють в Індії: куркума, білий перець, карі, кардамон (останній в Індії дуже дешевий у порівнянні з іншими країнами). Прянощі продають в чистому вигляді і сумішами для м'яса, риби, солодощів. Індійські спеції збираються вручну і екологічно чисті.

5. ІНДІЙСЬКА КОСМЕТИКА

Мило ручної роботи з додаванням екзотичних плодів, маски для шкіри і волосся, ароматичні масла - все в Індії надзвичайно ароматне, ніжної консистенції. Косметика і парфумерія в Індії проводиться по аюрведической технології. Шампуні часто бувають з натуральними фарбуючими компонентами, так що краще купити без напису "colored". Індійські жінки прагнуть всіма силами відбілити смагляву шкіру - багато креми з сильним відбілюючим ефектом, не варто купувати з позначкою "whitening". Фірмова індійська косметика високо цінується за чудові якості, а ціни в Індії набагато нижчі, ніж за її межами.

 



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все