Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

7 типових помилок мандрівників, які вам краще не робити






Навряд чи хтось відмовиться від можливості подорожувати якомога частіше, наприклад, не тільки вибиратися 1-2 рази на рік на найближчий море, але і проводити вихідні в інших країнах. Ось тільки в гонитві за своєю мрією, деякі починають доводити планування витрат в поїздці до абсурду і на виході не тільки переплачують в кілька разів більше, але і даремно витрачають свій час, сили і нерви. Ми склали кілька пунктів, економити на яких не слід ні в якому разі. Якщо, звичайно, ви не хочете, щоб ваш відпочинок виявився зіпсований.

Пошук дешевих авіаквитків
З одного боку, недорогі квитки - це можливість подорожувати частіше і не збирати заздалегідь на заповітну поїздку. Але з іншого боку, зазвичай привабливі ціни бувають у лоукостерів, яким доводиться економити практично на всьому: починаючи від самих аеропортів і закінчуючи харчуванням, а точніше, його відсутністю. Будьте готові до того, що вам можуть запропонувати доплатити за реєстрацію, за вибір місця, за сумку (якщо вона не впишеться в габарити ручній поклажі або їх буде декілька), за напої та інші продукти на борту. І якщо ви додаєте всі ці витрати, то побачите, що ціна перельоту зросла в кілька разів і за цю суму можна було придбати цілком стандартний квиток зі стандартним набором послуг.

Відмова від додаткового багажу
Якщо ви економите на авіаквитку, будьте готові до того, що зазвичай дешевими варіантами бувають безбагажні тарифи, що передбачають лише можливість пронести на борт літака ручну поклажу вагою до 10 кг. Нічого страшного, можна адже цілком подорожувати з одним рюкзаком. Але в разі, якщо раптом ви вирішите прикупити рідним і друзям сувенірів або раптом ваш улюблений бутик влаштує грандіозний розпродаж і пропустити цю подію ви також не зможете, тоді за кожну додаткову сумку або валізу вам доведеться віддати кругленьку суму. Крім того, деякі лоукостер не дозволяють провозити безкоштовно пакети з Duty Free, незважаючи на те, що найчастіше ціни в аеропортових магазинах на порядок вище, ніж в міських торгових точках, тоді взагалі ні про яку економію йтися не може. Якщо скласти всі ці витрати, то виходить, що «дешевий» квиток підходить лише тим, хто звик подорожувати без нічого і точно не спокуситься на те, щоб привести на батьківщину місцеві делікатеси, одяг або сувеніри.

Відмова від медичної страховки
«Вже зі мною точно нічого не станеться за пару днів!», - міркують деякі мандрівники, навмисно відмовляючись від туристичної страховки. Так-то воно так і дійсно може статися, що ваш відпочинок пройде в розслабленому ритмі і допомогу лікаря вам точно не знадобиться. Але, як бути, якщо раптом трапилася якась позаштатна ситуація і вашому здоров'ю загрожує небезпека? На жаль, але найчастіше якщо раптом ви захворієте на відпочинку або отримаєте травму, вам доведеться звертатися в місцеві медичні установи і оплачувати повну суму лікування з власної кишені. Скажемо відразу, що ціни зазвичай там досить недешеві: наприклад, звичайний огляд обійдеться вам в кілька сотень, відвідування стоматолога може дійти і до тисячі, а госпіталізація і зовсім встане в декілька тисяч (євро чи доларів). Тому не варто ігнорувати послуги страхової компанії при плануванні подорожі, адже в разі чого, по страховці вам можуть оплатити всі витрати на лікування, знайти відповідного лікаря і гарне медичне установа.

Подорож на автомобілі
«У мене буде сама бюджетна і яскрава подорож по Європі», - гордо розповідав наш друг про свої плани. Ми, звичайно, розуміли, що економія виходить так собі, адже навіть якщо розглядати той факт, що заощадити на готелях цілком собі навіть вийде (деякі цілком комфортно почувають себе в автомобілі), то не варто забувати про високі ціни на бензин в європейських країнах, дорогу страховку на машину, платних дорогах і парковках, плюс інші витрати, наприклад, штраф за неправильну парковку, непристебнутий ремінь, в'їзд в історичний центр та інше. До того ж, не варто тішити себе надією, що зате можна «заощадити на їжі», адже за законом не можна ввозити в країни Європи продукти харчування, тому ваші запаси можуть вилучити ще на митниці. У підсумку, коли ми все це склали і озвучили приблизну суму нашому другові, ентузіазму у нього поменшало. Зрозуміло, все залежить від країни, кількості пасажирів і типу автомобіля. Однак в будь-якому випадку варто бути готовим до того, що автоподорож - це не так вже й дешево і підходить лише в тому випадку, якщо ви готові до додаткових витрат і впевнено себе почуваєте за кермом.

Вибір дешевого готелю
Це не означає, звичайно, що потрібно переглядати виключно дорогі готелі, проте багато, в спробах заощадити, примудряються вибирати настільки погані варіанти, що потім доводиться на місці вирішувати проблему, міняти готель або доплачувати за інші, більш комфортні апартаменти. Крім того, деякі наївно вважають, що раз сніданок вже включений у вартість номера, то можна спокійно викреслити цю статтю витрат, але не тут-то було. Більшість дешевих готелів вважають дану послугу чистою формальністю і пропонують туристам для ранкової трапези щось неоковирне або економні продукти з найближчого супермаркету. В результаті сніданок виходить вельми сумнівним і вам доводиться шукати місця, де можна недорого і смачно перекусити. Тому перш ніж вибирати той чи інший готель, прочитайте відгуки тих, хто вже там бував, подивіться фотографії, вивчіть розташування та іншу інформацію - тоді по приїзду для вас не буде сюрпризом, що, скажімо, в номері немає кондиціонера, його вікна виходять на сусідній ресторан, в ванній повно цвілі, а постільну білизну останній раз прали років 5 назад.

Нерозумне розташування готелю
Ще одна помилка, якої припускаються багато мандрівників - вибір готелю, яка розташовується далеко від історичного центру, в нетуристичному місці. І в підсумку доводиться після багатогодинної прогулянки по місту і вивчення пам'яток півгодини добиратися на громадському транспорті, а потім ще топати добрих п'ять кілометрів, щоб опинитися, нарешті, в своєму номері. У перші дні, можливо, вас це буде забавляти - нові відчуття і можливість відчути на собі життя місцевих. Однак потім вам порядком набридне ця нескінченна дорога і витрачений даремно час. За підсумком відпустки ви будете розповідати друзям не про те, що бачили в місті, а про те, як нудилися в очікуванні свого транспорту і їхали в битком набитому автобусі в годину пік. До речі, не забувайте, що проїзд в деяких країнах коштує чимало, тому якщо скласти всі витрати, то можна було б за цю ціну знайти щось пристойне ближче до туристичних маршрутів.

Незнання місцевих цін
Є ще одна стаття при плануванні бюджету, про яку забувають деякі туристи - витрати на місці. Наприклад, вам пощастило знайти дешевий авіаквиток в Копенгаген, Швейцарію чи Монако, однак після прильоту ви раптом виявляєте, що ніч в самому бюджетному місці вам обійдеться не менше 5000 гривень, вечеря в недорогому ресторані - ще близько 2000 гривень, похід в магазин за основними продуктами - теж не менше 3000 гривень. Так що перш ніж піддаватися спокусі і купувати «квитки за вигідними цінами», вивчіть спочатку інформацію про витрати на проживання в тій чи іншій країні і лише потім приймайте рішення. Можливо, більш оптимальним виходом стане вибір подорожі в сусідню, більш бюджетну країну (наприклад, можна зупинитися в Італії і в якості екскурсії з'їздити в ту ж Швейцарію, Францію чи Португалію).



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все