Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

7 порад для тих, хто подорожує з дітьми






Мало хто з батьків наважуються самостійно поїхати за кордон з маленькою дитиною. Одні залишають її бабусям і дідусям, інші обмежуються турами «все включено», а треті просто вважають за краще не їхати далеко від дому. Однак більшість дітей готові до поїздок в ранньому віці: вони добре переносять дорогу і зміну клімату. Грамотно сплановане подорож з малюком може обійтися без стресів і принести насолоду всієї сім'ї.

Куди поїхати з дитиною?
При плануванні подорожі варто орієнтуватися, в першу чергу, на вік дитини. Найменшим підійде спокійний відпочинок на природі або у моря, де не дуже жарко. Хлопцям постарше сподобаються креативні ігри, аквапарки і пригоди. Зі школярами можна сходити в музеї і на екскурсії, взяти участь в квестах або тематичних турах.

Вибираючи місце для сімейного відпочинку з маленькими дітьми, віддавайте перевагу найменш екстремальним варіантів з м'яким кліматом, без різкої зміни температур і часових поясів. Так малюк легше перенесе політ і освоїться.

Відзначимо, що найбільш комфортними для сімейного пляжного відпочинку вважаються країни Середземномор'я: Іспанія, Франція, Італія, Болгарія, Греція, Хорватія, Туреччина. У них передбачені дитяче меню і ліжечка в номерах, парки розваг, послуги нянь і аніматорів. Цікаві екскурсійні тури пропонують в Чехії, Німеччині, Австрії, Польщі, Латвії, Фінляндії. Тут теж є все, що полегшить життя батьків і порадує дітей: ігрові зони, спеціально обладнані ліфти для дитячих колясок в громадських місцях і в транспорті, послуги аніматорів.

Для сімейного відпочинку на морі підійдуть пляжі Лас-Пальмас, Аліканте, Арресифе і Тенеріфе в Іспанії, Ріміні в Італії, Дубровник і Спліт в Хорватії, Валлети на Мальті, Стамбул в Туреччині. Відмінним місцем для відпочинку з дітьми на природі, за даними momondo, буде Пуерто-дель-Росаріо в Іспанії, Канкун в Мексиці, Орландо і Тампа в США. А кращий міський відпочинок з дітьми вас чекає в Лісабоні, Копенгагені, Дубліні, Вероні, Ніцці та Празі.

Авіапереліт з маленькою дитиною
Один з плюсів подорожей з маленькими дітьми - безкоштовний або недорогий переліт для них. Багато авіакомпаній пропонують квитки для малюків зі знижками, а готелі - безкоштовне проживання дітей молодше певного віку.

Якщо окреме місце для маленького мандрівника не передбачено, то потрібно буде тримати його на руках весь політ. Однак якщо ви встигли забронювати місце на початку салону, то ви можете попросити безкоштовну люльку для малюка, яка звільнить руки. А якщо з вами летить двоє і більше дітей, то місця їм нададуть, але за суму, рівну половині вартості «дорослого» квитка.

Крім того, багато авіакомпаній прагнуть порадувати юних пасажирів і дарують їм м'які іграшки та дорожні набори. Також переліт полегшать дитяче харчування за спеціальним замовленням і наявність столиків для сповивання в бортових вбиралень і в аеропортах.

Щоб дитина не боялася і вуха не боліли
Незважаючи на те, що більшість дітей з нетерпінням чекають подорожей, деякі можуть побоюватися летіти на літаку. Якщо дитина достатньо доросла, йому можна розповісти про те, що таке літак, як він гуде і злітає, який гарний вид відкривається внизу, як це здорово - літати. Ви можете розповісти, чим будете займатися на борту і що чекає його після прильоту.

Важливо зробити так, щоб для малюка переліт не була прикрою необхідністю, а захоплюючим пригодою.

Через перепад тиску при зльоті та посадці діти відчувають дискомфорт у вухах і починають плакати. Щоб цього уникнути, малюкам на зльоті і посадці слід давати груди або пляшечку з сумішшю. Дитина буде ковтати, чому тиск вирівняється і вуха не будуть хворіти. Деякі батьки дають дитині в літаку соску з дірочкою меншого, ніж зазвичай, діаметру, щоб тягнути доводилося сильніше: так тиск вирівнюється ефективніше. Старшим дітям можна дати сік з трубочки. Пити слід маленькими ковтками.

Якщо ковтання не допомагає, бортпровідники радять «метод Чебурашки». У 2 пластикових стаканчика кладуть по серветці, змоченою в гарячій воді (або просто обполіскують склянки окропом) і прикладають їх до вух з двох сторін. Дискомфорт в вухах зникає і дитина заспокоюється.

Дітей старшого віку можна навчити «продуватися». Так надходять аквалангісти при зануренні: затискають ніс і обережно видихають в нього, поки в вухах чи не пролунає легке клацання. Це означає, повітря дістався до внутрішньої сторони барабанної перетинки і вирівняв слабшає зовнішній тиск.

Пересадки і затримки рейсів
У сезон відпусток деякі аеропорти організовують окремі черги для сімей або груп дітей в контрольно-пропускних пунктах. Швидко минувши офіційну процедуру, ви відразу покладіть дуже добрий початок відпустки.

Скоротати час очікування в аеропорту діти можуть в ігрових зонах. Там є іграшки, головоломки, пуфики, олівці і папір. Зазвичай такі зони підходять для дітей від 2 до 6 років. У «Киндерленд» в Мюнхені, наприклад, є навіть сухий басейн з пластмасових м'ячиків і відеоігри.

Затримка рейсу завжди неприємна, а з дітьми - особливо. Але батькам слід знати, при затримці вильоту діти до 7 років і їх супроводжують можуть безкоштовно користуватися кімнатою матері і дитини. Крім того, авіакомпанія зобов'язана забезпечити пасажирам зберігання багажу.

Якщо рейс затримується більш ніж на 2 години, вам повинні надати прохолодні напої, більш ніж на 4 години - гаряче харчування. У разі затримки зльоту на 8 годин вдень і на 6 - ввечері, вас повинні безкоштовно розмістити в готельних номерах. Ви можете навіть підшукати інший рейс без доплати, головне - зберігати всі чеки і документи, щоб згодом отримати компенсацію. Права пасажирів прописані на сайтах авіакомпаній, і на випадок затримки рейсу вам потрібно буде з ними ознайомитися.

Акліматизація дитини
Щоб дитина легше акліматизувався, як ми вже згадували, не слід різко міняти часові пояси і погодні умови (їхати взимку в жаркі країни, і навпаки). Крім того, важливо зберігати звичний для дитини режим дня як під час перельоту або переїзду, так під час самого відпочинку, тобто по можливості потрібно спати, грати і гуляти в той же час, що і вдома.

Вживання достатньої кількості води (а не соків та інших напоїв) полегшить акліматизацію. Розрахувати потрібну дитині добова кількість води можна, помноживши масу дитини (в кг) на 300 мл. Пити краще в перервах між прийомами їжі.

Перший час потрібно бути обережними з сонцем і купанням. Засмагати слід до 11 години ранку або після 4 вечора, а також поступово збільшувати час перебування у воді, починаючи з 5-7 хвилин.

Приблизно за місяць до поїздки варто показати малюка педіатра. Він підкаже, як краще підготувати його до подорожі: зміцнити імунітет за допомогою загартовування або вітамінів. Оптимальна тривалість поїздки - 2 тижні і більше. Якщо перебування триває менше, організм дитини не зможе відпочити в повній мірі: він тільки пристосуватися до нових умов, як його знову перекинуть в домашні. Результатом може стати хворобливий процес реакліматизації.

Улюблені іграшки
Щоб дитина не плакала і не балувалась, його потрібно постійно забавляти. Для цього візьміть з собою іграшки: пазли, конструктор та ін., А також книжки. Завжди допоможе і папір: малювання та орігамі - безпрограшні варіанти для більшості дітей. Звичайно, сьогодні багато хлопців, навіть найменші, віддають перевагу іграм на телефонах і планшетах, але це захоплення потрібно контролювати і розвивати бажання дитини спілкуватися і пізнавати світ.

Крім настільних і цифрових ігор, існують і такі ігри, для яких не потрібні ніякі пристосування, в них можна грати усно. Це широко відомі «міста», «контакт», «шаради», «данеткі» та ін.

Завжди здорово, коли малюк знаходить собі друзів за віком: разом їм набагато простіше придумати, чим зайнятися, тому не соромтеся об'єднуватися з іншими батьками і стежити за дітьми разом.

Важливі деталі: час, поділ обов'язків і медична допомога
При подорожі з дитиною важливо заздалегідь узгодити з чоловіком всі дії. Якщо вам знадобиться час на себе, то йому потрібно буде побути з малюком одному, і навпаки. Такі моменти краще обговорити ще вдома, щоб не з'ясовувати стосунки під час поїздки.

Коли з вами подорожують діти, на все йде більше часу, ніж зазвичай: на пересування по місту, відвідування музеїв або обід. Враховуйте це і закладайте додатковий час на кожну дію.

Плануючи відпочинок в певному місці, заздалегідь дізнайтеся адреси найближчих до готелю дитячих і дорослих клінік, а також документи, необхідні для отримання медичної допомоги. Купівля медичний страховки на дитину - обов'язкова. Сподіваємося, що вона вам не знадобляться, але до поїздки з малюком краще підготуватися занадто ретельно, ніж щось не врахувати. Тоді вона залишить тільки приємні спогади!



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все