Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

3 європейські країни, де розіб'ються ваші гастрономічні стереотипи






Дослідження гастрономічних особливостей місцевості - улюблене заняття більшості мандрівників. Адже крім як із задоволенням, цей процес пов'язаний ще і з зануренням в культуру і звичаї країни перебування.

Крижане вино в Чехії
Відкинемо убік свинячу рульку і пиво. Вони в Чехії дійсно гарне, але це не єдине, на чому потрібно зосередитися, подорожуючи по країні. Крім пива, чехи роблять відмінне і дуже бюджетне вино (безпрограшні екземпляри починаються від 250 крон за пляшку). За ним треба їхати в центр чеського виноробства місто Валтіце, що в 260 кілометрах від Праги.

Чеські вина мають кілька категорій якості, які визначаються особливостями вирощування і часом збору винограду. Не варто приділяти увагу найпростішим і дешевим варіантам з маркуванням Stolni vino, Zemske vino, Jakostni vino, Vino s privlastkem, Kabinetni vino. Починайте дегустацію з якісних Pozdni sber, Vyber z hroznu, Vyber z cibeb, Slamove vino. Навіть якщо ви не фанат солодких вин, обов'язково спробуйте чеський ice wine - чудове десертне «крижане» вино, яке виробляють із замороженого винограду.

Тільки не захоплюйтеся дегустацією перед тим, як сісти за кермо. У Чехії з 2015 року керувати автомобілем можуть тільки абсолютно тверезі водії (0% проміле алкоголю в крові).

Зворотній маршрут до Праги неодмінно прокладете через село Лоштіц (Lostice). Там в фірмовому магазині або музеї спробуйте традиційний моравський сир - оломоуцькі тваружкі, що відрізняються особливим ароматом і пікантним смаком, міцність якого залежить від ступеня зрілості.

Качка по-руанскьки у Франції
Ви зможете сміливо називати себе знавцем французької кухні, якщо після ранкової кави і круасанів в Латинському кварталі підете обідати в Руан, який відомий не тільки собором і музеями, а також тим, що там було спалено Жанну Д'Арк, а й оригінальним блюдом. Точним рецептом качки по-руански володіють тільки дві сотні людей в світі. Спробувати її в кращому виконанні можна в найстарішому ресторані міста «Ля-Курон», відкритому ще в 1345 році. Як аперитив вам подадуть кір - коктейль з білого сухого вина і черносмородинового лікеру.
Франція - це вино, вино - це Франція. Тому якщо ви хочете хоч трохи зануритися в винні традиції, прилітайте в Париж, беріть автомобіль і пару тижнів досліджуйте села вздовж Ельзаської винної дороги від Страсбурга до Тура. Маршрут складе близько 600-700 кілометрів. Вражень вистачить надовго, а знання і отриманий досвід назавжди перевернуть ваше уявлення про вино.

Ангулас в Іспанії
Якщо устриці, мідії і гребінці вже є для вас звичною їжею, в Іспанії у вас є шанс дуже здивуватися, замовивши «спагетті з очима». Так місцеві жителі називають унікальний рибний делікатес - мальки вугра, або ангулас. Найсмачнішим способом подачі вважається ангулас в стилі Більбао - мальки, обсмажені з часником, чилі і оливковою олією, яких подають прямо на сковороді і тільки з дерев'яними приладами. За назвою страви можна зрозуміти, що мекка іспанських малюків - місто Більбао, столиця Басков.

Якщо вже ви доїдете до Більбао, прокотитеся уздовж узбережжя і через 268 кілометрів зупиніться в Хіхоні, де вже кілька століть поспіль готують туррон - іспанський варіант нуги з меду, яєчного білка, цукру і горіхів. Ласощі захищено «авторським правом» - виробляти туррон за межами регіону не дозволяється, що забезпечує високу якість і оригінальне походження продукту.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все