Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

9 кращих місць Праги






Одна з найромантичніших столиць Європи відкриває свої таємниці.
Чи були ви в Празі? Гуляли чи по мощених вуличках, милувалися чи Празьким замком, згадуючи дитячі мрії, що виросте і станете принцесою? Відкрийте для себе таємниці однієї з найромантичніших столиць Європи.

Отже, 9 кращих місць Праги:

1. Карлів міст
Туманним вранці або в галасливий людний опівдні обов'язково потрібно прогулятися по Карловому мосту - це головний захід в Празі. Він був побудований в 1357 році і майже 500 років мужньо витримував потоки колісного транспорту (за легендою, завдяки яйцям, підмішаним в будівельний розчин), але після Другої світової війни його зробили повністю пішохідним.
Сьогодні барокові скульптури, що прикрашають міст, байдуже дивляться на строкатий натовп вуличних артистів, джазових музикантів і продавців листівок, а на світанку знов знаходять загадковість і чари, як і було задумано їхніми творцями.

2. Празький Град
Стіни Празького замку на пагорбі зберігають тисячолітню історію: це зібрання церков, веж, галерей і палаців, більше схоже на окреме місто.
Празький Град - культурний і історичний центр Чехії. Він зберігає відчутні скарби: золоті усипальниці в соборі Святого Віта і скарби богемской корони. А крім того, саме тут відбувалися великі історичні події - від вбивства святого Вацлава до Другої Празької дефенестрація.

3. Прага - королева музики
Місто, яке подарувало світу Сметану, Дворжака, Яначека і почув перші концерти Вольфганга Амадея Моцарта, зрівняється з Віднем за значимістю для музичної культури.

У празькому календарі відзначені два головних фестивалю класичної музики - «Празька весна» і «Струни осені», - але місто знамените далеко не тільки класикою. З кінця 40-х років Прага є центром європейського джазу, а сьогодні місцева музична сцена пропонує будь-які жанри - від хард-року до електроніки. Чеський філармонічний оркестр виступає в Рудольфінум (прим. Ред. - концертному та виставковому залі (галереї) в центрі Праги, на площі, що носить тепер ім'я Яна Палаха).

4. Староміська площа
Незважаючи на натовпи туристів, переповнені вуличні кафе і зашкалює кількість різних торговців, неможливо не насолодитися видами головній площі Праги.

Гіди з високо піднятими, немов прапори, парасольками, проштовхуються крізь натовпи зібралися подивитися на дивовижні празькі куранти; студенти в костюмах жаб і курчат роздають флаєри на нову театральну постановку; парочки середнього віку в однотонних вітрівках і зручного взуття супляться, розглядаючи червоноволоса, затягнутих в шкіру панків; а явно нудьгуючий хлопець тримає плакат з рекламою музею тортур інструментів. Воістину, всі події людського життя тут проходять перед очима.

5. Собор Святого Віта
Собор Святого Віта, розташований на місці романської ротонди X століття, був побудований благовірним князем Вацлавом для прославлення християнства. Це серце чеської католицької церкви, а шпилі і дзвіниця собору - найбільш впізнавані риси города. Будівництво запаморочливого готичного нефа, прикрашеного дивовижними вітражами, було розпочато в 1344 році, але закінчилося тільки в 1929-му. Саме тут знаходяться історичні скарби каплиці святого Вацлава, безцінні середньовічні мозаїки Золотих воріт і приголомшлива срібна усипальниця святого Іоанна Непомуцького.

6. Дивовижна архітектура
Головна визначна пам'ятка Праги - це, по суті, її зовнішній вигляд. Празький Град і центральна частина наочно демонструють майже 900-річну історію розвитку архітектури: чіткий романський стиль, благородна готика, вишуканий ренесанс і сліпуче барокко.Не треба забувати про будівлі XIX століття, які дивом не були потривожені сучасністю, побудовані в тих же стилях і заховані в затишному лабіринті провулків, проходів і тупиків. А ще є ар-нуво, елегантне і чуттєве мистецтво XX століття, а також дивовижні празькі будівлі в стилі «чеського кубізму» і рондокубізма. Зал Сметани.

7. Вацлавська площа
На найбільшій площі Праги, за якою спостерігає знаменита кінна статуя святого Вацлава, розгорталися головні події сучасної чеської історії: від операції «Дунай» (введення військ Варшавського договору) в 1968 році до Оксамитової революціі1989 року.

Сьогодні це жвавий торговий центр міста, де McDonalds і Marks & Spencer є сусідами з будівлями в стилі модерн, а засклені пасажі епохи ар-деко ведуть прямо в вишукані кафе і приховані сади.

8. Єврейський музей в Празі
Ділянка Старе-Місця, обмежений вулицями Длухі, Карпова і Козі, зберігає останки колись процвітало кварталу Йозефів, колишнього єврейського гетто Праги. Музей включає півдюжини старовинних синагог, зал урочистостей, колишню похоронних і Старе єврейське кладовище, пронизане сумом.
Ці пам'ятки розкажуть історію празької єврейської громади, часом трагічну і хвилюючу - від творця Голема, рабин Лева, що жив в XVI столітті, до жахів нацистських переслідувань.

9. Виставковий палац
У 1996 році величезний і досить сумний Виставковий палац, побудований в 1928-м для проведення міжнародних торговельних виставок, вмістив колекцію мистецтва XX-XXI століть Національної галереї в Праге.Сегодня простору будівлю, схоже на океанський лайнер, може по праву називатися однією з найкращих ( і найбільших) галерей Праги, де виставлені роботи Ван Гога, Пікассо, Клімта, Мухи та імпресіоністів, а також шедеври чеських експресіоністів, кубістів і сюрреалістів.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все