Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Єгипет або Туреччина – де краще?






Єгипет і Туреччина – напрямки, які користуються найбільшою популярністю серед наших туристів. До ваших послуг широкий вибір готелів, якісний сервіс і можливість поєднати культурно-розважальну програму з пляжним відпочинком. До переваг можна сміливо додати безтурботний all inclusive, не дуже тривалий переліт, помірні ціни на відпочинок.

Для початку зазначимо, що в будь-якому куточку світу можна знайти цікаві місця, з якими варто познайомитися. І з такою ж легкістю можна відшукати і недоліки, які можуть зіпсувати ваш відпочинок. Отже, куди поїхати: Туреччина чи Єгипет?

Вибираємо сезон

Єгипетське літо досить спекотне (температура повітря піднімається вище 40° C), найкращий час для відпочинку в цій країні – весна і осінь. Взимку середня температура вдень становить близько 20-22° C, тому краще вибирати готелі в затишних бухтах, захищених від вітрів. Зверніть увагу також на те, щоб на території готелю був присутній басейн з підігрівом. Що стосується літньої спеки, то клімат в Єгипті сухий: спеку переноситься легше, ніж в Туреччині.

У Туреччині пляжний сезон триває з травня до першої половини жовтня. Взимку, ранньою весною і восени вода холодна, так що не покупаєшся. На курортах Егейського моря спека переноситься легше, ніж у Середземномор’ї, але і сезон коротший. Якщо ви любите плавати, то у виборі «Де відпочити: Туреччина чи Єгипет?» робіть ставку на останній. Тут море тепле практично цілий рік.

Екскурсійна програма та розваги

Якщо ви любите досліджувати країну, буде чим зайнятися і в Туреччині, і в Єгипті.

Крім дослідження коралових рифів і знайомства з мешканцями Червоного і Середземного морів, тут можна з’їздити в Гізу, щоб подивитися на легендарні піраміди і зробити селфі біля статуї Сфінкса. Додамо до списку розваг джип-сафарі, катання на верблюдах і знайомство з життям бедуїнів в пустелі.

У Туреччині туристів чекає не менш цікавіша культурно-розважальна програма. Тут можна відправитися до білосніжних соляних терас Памуккале, політати на повітряних кулях в Каппадокії або відвідати затоплене місто Кекова. Діти будуть в захваті від океанаріуму в Антальї, а любителі екстремального відпочинку – від польоту на параплані з гірської вершини Тахтали.

В якому б напрямку ви не відправилися, незабутній дозвілля гарантовано! По частині розваг в питанні «Що вибрати: Туреччину або Єгипет?» переможця визначити неможливо. Так, мабуть, і не варто.

Фокус на колорит

Якщо давно мрієте побувати в східній казці, познайомитися з давніми традиціями і насолодитися екзотикою малознайомій культури, ні хвилини не замислюйтесь над питанням «куди краще: Туреччина чи Єгипет». Відразу купуйте квиток в країну пірамід і фараонів, яка здивує вас своїм колоритом. На турецьких курортах атмосфера також просякнута східними нотками, але це помітно не так сильно, як в Єгипті.

Бюджет подорожі

Вартість відпочинку в обох країнах відрізняється не сильно – кінцева сума, яку ви витратите на подорож, буде залежати від того, який готель виберете для проживання і в якому місяці буде поїздка (сезонність вагомо позначається на цінах). Якщо питання «Де дешевше: Єгипет або Туреччина?» має велике значення на тлі інших критеріїв, постарайтеся заощадити. Зробити це можна за допомогою акції раннього бронювання – такі тури можна придбати на 20-30% дешевше. Правда, брати путівку доведеться за півроку до поїздки, а то й раніше.

Де годують смачніше?

Меню в турецьких готелях більше підлаштовано під смаки європейців. А ось в Єгипті потрібно бути готовим до зустрічі з гострою їжею, від душі приправленою спеціями. Що стосується різноманітності, то в Туреччині в цій справі знають толк, як і в приготуванні смачної їжі. А ось в більшості єгипетських готелів за шведським столом на широкий вибір страв розраховувати не доводиться – готуйтеся до харчування без надмірностей. Робимо висновок: якщо ви гурман і любите смачно поїсти, то у виборі «де краще: Туреччина чи Єгипет?», Явна перемога – за турками.

Моря і пляжі

Сім’ї з дітьми по достоїнству оцінять сервіс в турецьких готелях, де створені прекрасні умови для малюків. Піщане узбережжі знайдете в Аланьї, Сіде, Белеку і Ларі. Галькові пляжі знайдете на курортах Кемер, Аланья.

При виборі курорту в Єгипті, де також є прекрасні піщані пляжі, пам’ятайте про кораловий риф! Якщо риф знаходиться поруч з берегом, то просто так зайти в море не вийде. Доведеться занурюватися в воду з понтона або купити в найближчому магазині спеціальні тапочки. Пам’ятайте про цей момент при виборі готелю.

Тож, що краще – Єгипет чи Туреччина? Однозначної відповіді не існує, бо для кожного вона різна. Обираючи країну для відпочинку, обов’язково врахуйте усі побажання щодо клімату, моря, харчування і культурних особливостей. А ми з радістю допоможемо Вам у підбору найбільш підходящого туру!



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все