Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Сейшели: 10 цікавих фактів про острови






Відпочинок на Сейшалах - одне із заповітних бажань багатьох мандрівників. Сюди туристів притягують не тільки білосніжні пляжі, безкрайній океан і просто райська насолода, а й прекрасна погода, яка практично завжди дозволяє влаштувати відпочинок мрії. 

ТОП-10 цікавих фактів про Сейшели

- Острови і столиця названі на честь іменитих людей. Острови були названі в честь французького міністра фінансів Жан-Моро де Сешеля, оскільки в 1765 році французи заснували на островах постійні поселення. А ось столиця островів була названа на честь британської королеви Вікторії.

- Сейшельськими називають 116 островів. Найбільшим є острів Мае (153 км), на якому розташована столиця і єдиний морський порт в країні Вікторія.

- Сейшельські острови є найменш населеною державою Африки. На островах проживає всього 97 тис. осіб, а в столиці держави 26,5 тис. осіб.

- Пам'яток в столиці Сейшел небагато, проте особливий шарм місту надає поєднання англійської та французької колоніальної архітектури. Найцікавішими будівлями в Вікторії є годинникова башта на вокзалі, яка є копією Літтл-Бена, католицький собор Непорочного Зачаття і Будинок капуцинів.

- На Сейшлах мешкають одні з найбільших в світі черепах. На острові Курйоз навіть створений розплідник черепах, в якому туристи можуть не тільки спостерігати за ними, а й взаємодіяти з величезними плазунами.

- За всю історію метеорологічних спостережень на Сейшелах був зафіксований один ураган у 1862 році. А в цілому, тут цілорічне літо, температура повітря тут рідко опускається нижче 25 градусів тепла.

- Крім величезних черепах на Сейшелах привертають увагу птиці фрегати. Вони можуть триматися в повітрі цілий тиждень, а розмах крил досягає 2,5 метрів. Однак ці птахи дуже незграбні на землі через короткі лапки, а плавати вони зовсім не вміють.

- Основним джерелом доходів на Сейшелах є туризм: у цій сфері зайнята половина всіх жителів країни. На другому місці - вилов та консервування тунця.

- На початку ХХ століття британці використовували Сейшели як в'язницю.

- На Сейшельських островах люблять відпочивати знаменитості. Зокрема, свій медовий місяць тут провели принц Вільям і Кейт Міддлтон, а раніше острів Норт відвідували Девід і Вікторія Бекхем.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все