Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Як заощадити на відпочинку взимку: 6 лайфхаків






Багато українців починають планувати свої зимові канікули з приходом грудня (якщо не пізніше) і це незмінно призводить до розтрати коштів. Водночас, для того щоб провести цікавий і яскравий відпочинок взимку не варто витрачати всі запаси, накопичені за рік.

Як заощадити на відпочинку взимку: лайфхаки

  • Раннє планування. Цей надкорисний лайфхак допоможе тобі заощадити не тільки на зимовому відпочинку, але і на будь-якому іншому. Досвідчені мандрівники починають планувати свій зимовий відпочинок ще у вересні. Саме тоді доступні і недорогі квитки, і представлений широкий вибір житла. Раннє планування відпустки також заощадить твої нервові клітини, ти не будеш переживати стосовно того, чи з'являться квитки на зворотний шлях, і чи не доведеться тобі ночувати на вулиці.
  • Замінити готелі хостелами або взагалі зупинитися у місцевих мешканців. Готелі - це звучить дорого, тому пропонуємо зупинитися в хостелі, а, якщо бюджет ще менше - тоді взагалі у місцевих жителів. Для пошуку безкоштовного житла варто використовувати такі сайти, як Couchsurfing, Home Exchange або інші подібні. Якщо ти вирішила зупинитися в хостелі, врахуй деякі рекомендації по вибору най-най. Найбільш дешеві хостели, звичайно ж, можна знайти у значному віддалені від центру і головних визначних пам'яток. Але плануючи забронювати там номер варто врахувати, що тобі щодня доведеться добиратися в центр з околиці, витрачаючи гроші на громадський транспорт (а такого дешевого транспорту в Україні немає практично ніде). Тому краще трохи більше заплатити за номер в центрі, ніж витратити суму в рази більшу від заощаджених на житлі грошей на громадський транспорт. Важливим пунктом під час вибору хостела є наявність кухні (це допоможе тобі заощадити на наступному пункті - їжі).
  • Харчуватися вдома, а не в ресторанах. Якщо ти знімаєш номер в хостелі з повноцінною кухнею або ж живеш у місцевих мешканців, то готувати і харчуватися ти зможеш вдома. Запитай у місцевих про невеликі риночки з натуральними продуктами, закупись там і приготуй улюблене блюдо. З новими інгредієнтами навіть давно відомі страви заграють новими фарбами смаків. Звичайно не варто відмовлятися від можливості спробувати місцеву кухню, але робити це варто не кожен день, а пару раз за відпустку. Спілкуючись з місцевими, спробуй з'ясувати, які заклади вони самі відвідують і сходи туди на вечерю. Як правило, такі ресторанчики будуть дешевшими, однак більш автентичними, ніж розкручені туристичні заклади.
  • Спорядження і екіпіровку брати з собою. Якщо ти плануєш всі канікули провести на лижах чи сноуборді, дешевше буде привезти все необхідне, ніж кожен день орендувати. Якщо ти плануєш добиратися на гірськолижний курорт на поїзді або автотранспортом, то перевезення спорядження тобі обійдеться в копійки. На авіатранспорті діють дорожчі тарифи. Деякі авіакомпанії також роблять певні знижки на перевезення спорядження для гірськолижного відпочинку. Перед купівлею квитків варто уважно промоніторити всі умови перевезення багажу, щоб в аеропорту перед посадкою тебе не чекали неприємні сюрпризи.
  • Вирушай на відпочинок на літні курорти. Хто сказав, що зима - це час снігу, ковзанок і пуховиків? Взимку цілком можна відправитися на відпочинок і до популярних літніх напрямків. Наприклад, ті ж Єгипет, Туреччина і ОАЕ взимку не менш прекрасні, однак відпочинок там набагато дешевше. Так, ти не зможеш похлюпатися в теплих водах морів, але насолодитися атмосферою і зануритися в ту, нову для тебе середу, цілком реально. Відсутність спеки також стане приємним бонусом під час екскурсій, ти зможеш спокійно, без ймовірності сонячного удару і натовпів галасливих туристів ознайомитися з усіма визначними пам'ятками, вивчити більш глибоко побут і традиції цих країн.
  • Не купуй багато сувенірів. Для любителів подорожей сувеніри часом стають найбільш розтратною частиною бюджету. Бо часом дуже хочеться, щоб після прибуття додому тобі хоч щось нагадувало про твої пригоди за кордоном. Для цих цілей можна купити всього лише одну підставку під чашку, але не варто набирати ще й магнітики, чашечку, тарілочку, ложку, брелок, листівку, віяло, шарфик. Як правило, такі речі просто припадають пилом в шафах і практично не використовуються за призначенням. Віддавай перевагу більш функціональним речам, яких у тебе немає, але вони дійсно потрібні.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все