Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

ТОП-10 страв, які потрібно спробувати в Ізраїлі






Історично склалося, що на території сучасного Ізраїлю проживають іммігранти з різних країн світу. Через це ізраїльська національна кухня відрізняється великою різноманітністю.

На традиційні страви Ізраїлю наклали відбиток кухні народів Близького Сходу, середземноморська, іспанська, індійська, марокканська, узбецька і інші. У цій збірці зібрані найсмачніші з них!


1. Фалафель
На "винахід" фалафель претендують різні країни, частіше називають Єгипет, але історія страви йде так далеко в минуле, що не можна точно сказати. Але зараз це одне з найпопулярніших страв ізраїльської кухні. Фалафель є кульки з нуту (або інших бобових), посмажені у фритюрі. Зазвичай його подають з гарнірами, просто як закуску або з хумусом в піті.

2. Тахін
Більшість традиційних страв в Ізраїлі не можна уявити без пасти тахині. Її виготовляють з меленого кунжутного насіння, так що паста відмінно підходить в якості основи для соусів, а також як компонент до відомим місцевим страв (наприклад, хумус і фалафель). Тахіні подають разом з часником і оливковою олією.

3. Баклажани баба гануш
Баклажани надзвичайно популярні в Ізраїлі, їх можна зустріти в багатьох стравах. Є складні варіанти приготування цих овочів, але популярний найпростіший - баба гануш. Це пюре з баклажанів, які попередньо смажаться на вугіллі або запікаються. Потім пюре змішують з різними приправами - тахини, лимонним соком, часником.

4. Шакшука
Шакшука - традиційне блюдо на сніданок в Ізраїлі. Основою для нього є яйця, обов'язково додають помідори, перець, цибулю і приправи. Також можна зустріти варіанти з овочами, ковбасами, зеленню, сиром та іншими інгредієнтами.

5. Ізраїльський хліб
Без хліба в Ізраїлі не подається жодна страва. Є безліч варіантів: лаваш, пита - прісна плоска коржик круглої форми; горіховий хліб; хала - традиційний хліб з пшеничного борошна в формі косички, який подають в шаббат; маца - прісна квадратна коржик без дріжджів і солі; суфганіет - святкові солодкі пончики на Хануку і інші види випічки.

6. Хумус масабаха
Одне з найпопулярніших страв в Ізраїлі - хумус, закуска з Нутовая пюре. Традиційно його подають зі свіжоспеченим хлібом пита. Є безліч різноманітних варіацій цієї страви, але один з найсмачніших - хумус масабаха. Він прикрашений цілим нутом, паприкою і лимонним тахини.

7. Бурекас
Ця несолодка випічка схожа на російські пиріжки, але готується з листкового тіста в печі. В якості начинки традиційно використовують картопляне пюре, овочі, сир, гриби. Що цікаво, для кожної начинки пиріжки роблять різної форми - для картоплі прямокутної, для шпинату круглий, трикутник з грибами або сиром і так далі.

8. Ізраїльський кускус
Ця страва в Ізраїлі ще називають ПТІТ, і воно є різновидом кускусу. Від традиційної страви ПТІТ відрізняє більший розмір зерен. Він виготовляється з пшеничного борошна за технологією макаронних виробів. Можна додавати в ПТІТ різні інгредієнти на зразок зерен граната, помідорів чері, перцю, цукіні і інших улюблених ізраїльськими кухарями продуктів.

9. Ізраїльський салат
В ізраїльській кухні дуже багато овочів і зелені, цим вона зобов'язана середземноморського впливу. Ізраїльтяни дуже люблять робити салат - помідори, огірки і цибуля, нарізані кубиками і заправлені оливковою олією і лимонним соком. Його їдять просто так, подають до піті з фалафель або в якості доповнення до будь-якого другого блюда в кафе.

10. Ізраїльський сніданок
Сніданок в Ізраїлі зазвичай складається з величезної кількості фруктів і овочів. Ми вже писали про шакшуку - традиційний варіант на сніданок. Але також на столі ізраїльтянина можна зустріти сир, хліб, інжир, фініки, гранати, виноград, вишні, дині, груші, ківі, банани і яблука. Всі ці фрукти ростуть прямо тут, тому вони дуже популярні!

Національна ізраїльська кухня сповнена овочів, фруктів, сиру і інших корисних і натуральних інгредієнтів. Важко, приїхавши до Ізраїлю, не спробувати страви з цього списку.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все